La tecnologia és una eina que cada vegada ens ajuda més alhora de fer propostes per als nostres alumnes que siguin interdisciplinàries i molt motivadores. És per això que la nostra escola compta amb diferents eines que tant els hi agraden. Us fem una petita explicació a continuació:

  • Lego WeDo: és una eina que ens permet construir robots i programar-los. Ajuda a potenciar la creativitat i permet un treball molt competencial ja que es pot lligar amb tasques relacionades amb el dia a dia. Ho treballem a cicle mitjà i cicle superior. A cicle inicial, comencem a preparar-nos a través del Lego Educational, on hi ha diferents màquines a construir i reptes a realitzar amb moviment mecànic.

 

  • GSUITE: aquesta eina ens ha permès fer correus electrònics als nostres alumnes gràcies als quals podem fer ara la feina des de casa. El classroom és un dels recursos que ens proporciona i allà podem penjar les tasques que setmanalment enviem a l’alumnat. A més, també compta amb molts altres recursos que milloraran les feines que dia a dia es fan a les aules: presentacions i documents de google, fulls de càlcul, formularis…

Els nostres alumnes adquireixen molta autonomia alhora de treballar online i es comparteixen els treballs per fer feines en grup.

Aquest curs s’ha iniciat a cicle mitjà i es continua amb l’aprenentatge a cicle superior.

A partir d’aquest curs, els nens i nenes de cicle inicial també tenen correu electrònic i ens iniciem amb l’aprenentatge de programari bàsic en funció de les necessitats de l’aula: realització de cartells, etiquetes, graelles, llistes…

 

  • Scratch: a cicle mitjà s’introdueix amb l’Scratch Jr (amb la tauleta) i posteriorment es fan tasques a l’ordinador a partir de targetes que permeten conèixer els blocs de programació. És una feina que resulta molt motivadora per tot l’alumnat i que sempre s’acaba relacionant amb les diferents àrees facilitant el treball interdisciplinar.

 

  • Llenguatge computacional: són moltes les maneres de treballar-lo. A l’escola el treballem mitjançant les tauletes (RunMarco) o amb l’ordinador (CODE).

 

  • Bee Bots: A Educació Infantil i a Cicle Inicial, ens iniciem a la programació a través d’aquestes abelles i alhora també ens serveixen per adquirir altres aprenentatges.

 

  • Pissarra Digital: totes les aules disposen de pissarra digital que s’utilitza com a eina en la realització de moltes de les tasques de l’aula.

 

  • Cubelets: Aquest cubs donen molt de joc alhora de treballar competencialment amb els nostres alumnes. Són molt intuïtius i divertits.

 

Per poder fer tot això comptem amb portàtils, tauletes i ordinadors de sobretaula, a part dels robots que hem comentat anteriorment.

A continuació us adjuntem una sèrie de fotografies on es mostra de quina manera es treballa.