• 16 diciembre, 2021
  • pabordia
  • Moments

MIRATGES CLIMÀTICS. Setmana de ficció.

A cicle Mitjà l’artista Anna Agustí Hontagas va dissenyar l’espai “Miratges climàtics” i conjuntament vam fer-lo realitat. Va ser un plaer participar en aquest muntatge i treballar colze a colze amb l’Anna. 

L’objectiu que ens vam proposar en aquesta instal·lació va ser que quan l’alumnat entrés en aquesta instal.lació es trobés immers en un munt de sensacions que el fes dubtar de si es trobava en un espai real o fictici lligat amb el canvi climàtic.

En entrar a l’espai l’alumne es trobava en un lateral, un mural de l’artista, en collage, que representava un paisatge. A l’altra costat hi havia un paisatge creat a partir d’un munt de plàstics i davant d’aquest en penjaven quatre branques, representant la desforestació dels boscos. A la part frontal hi havia una projecció a partir de la qual els nens i nenes sentien la remor del mar. Al terra hi havia miralls i al mig un cercle negre on els alumnes es situaven per a contemplar la totalitat de l’espai. 

 

L’espai ens va permetre reflexionar i aprofundir sobre el tema del canvi climàtic, preguntar-nos si el que veiem era realitat o ficció, fins a quin punt la contaminació pot ser un problema greu pel futur del nostre planeta…

I finalment ens vam fer la gran pregunta: Què podem fer, cadascú de nosaltres per revertir aquesta situació?