ANGLES I SIMETRIES

 CS Mates manipulatives  Comentaris tancats a ANGLES I SIMETRIES
febr. 012018
 

Com que els alumnes de 5è a matemàtiques estem treballant els angles i la simetria, hem fet vàries activitats maniupulatives per consolidar els continguts presentats anteriorment. Amb el joc del trigonos hem buscat vàries obertures d’angles, amb els miralls i peces de construcció simetries i amb les gomes i el geoplà diferents formes i figures geomètriques.

TIPUS DE RECTES

 CS Mates manipulatives  Comentaris tancats a TIPUS DE RECTES
gen. 252018
 

A partir del tema de gemotria els alumnes de 5è han hagut d’observar i localitzar en el mapa de la seva ciutat totes aquelles rectes que s’han treballat a classe. A partir d’un color per a cada tipus de recte (semirecte, rectes paral•leles i perpendiculars,…) han elaborat una llegenda per tal de fer-ho més entenedor.

ESPAI LA BOTIGUETA

 CS Mates manipulatives  Comentaris tancats a ESPAI LA BOTIGUETA
gen. 242018
 

Els alumnes de 5è, aprofitant l’hora de jocs matemàtics vam anar a l’espai de la botigueta. Es van plantejar diferents reptes als alumnes com preparar un esmorzar saludable amb una quantitat determinada a diners, elaborar un menú per un aniversari partint d’un pressupost concret…Un cop visualitzat el material de l’aula, els alumnes van començar a resoldre les diferents situacions plantejades.

ESPAI CONSTRUCCIÓ

 CS Mates manipulatives  Comentaris tancats a ESPAI CONSTRUCCIÓ
nov. 302017
 

Els alumnes de 5è, aprofitant l’hora de jocs matemàtics vam anar a experimentar amb material de l’aula de joc. Aquesta vegada, vam manipular material de construcció, rajoletes de mosaic.
La dinàmica de treball va ser primer presentar el material i experimentar, després plantejar un repte relacionat amb àrea i perímetre i finalment vam fer una posada en comú. Voleu veure els resultats?