HA ARRIBAT EL TIÓ!!!

 Activitats d'escola  Comentaris tancats a HA ARRIBAT EL TIÓ!!!
des. 222017
 

El passat dia 12 de desembre, vam anar al bosc a buscar el Tió. Després de buscar i rebuscar…el vam trobar!!!
Tenia molta gana i una miqueta de fred, vam portar-lo de seguida a l’escola per poder-lo abrigar i donar-li alguna cosa per menjar, esperem que estigui molt a gust a la nostra escola!!!

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE…COMENCEM A PREPARAR LA SETMANA DELS SILENCIS!

 Activitats d'escola  Comentaris tancats a DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE…COMENCEM A PREPARAR LA SETMANA DELS SILENCIS!
nov. 132017
 

Una imatge clara dins del cor

Aquest curs celebrem els deu anys de la inauguració d’una nova escola. Portem força anys en el món de l’ensenyament i hem viscut moltes experiències, però mai no havíem emprès una aventura d’aquestes característiques. És, doncs, per a nosaltres, un moment molt especial.

Celebrar els deu anys d’una escola sempre és especial. Si em permeteu, quasi màgic. Es recuperen records, fotografies. És com una mena de viatge al passat que se’ns presenta nou de trinca, obert al futur.

Al llarg d’aquests deu cursos que portem d’escola, del Bosc de la Pabordia, hem viscut sensacions noves i reptes nous. Hem anat fent un projecte il•lusionat. Instal•lacions que hem fet nostres amb l’ajut de tots, l’esforç de pares, mares i mestres per anar creant estructures i ànima, per tenir millors espais i per anar fent una comunitat educativa cohesionada, amb visió de futur, amb la voluntat de construir no solament una escola sinó una idea que ens aplega i ens fa treballar amb entusiasme.
Però deixeu-me dir, ben alt, que una escola així, feta d’aquesta manera, té uns fonaments molt ben posats. No pas del ciment amb què es fan els edificis sinó del ciment amb què es construeixen les il•lusions.

Una escola es fa sòlida i genera expectatives de creixement humà en els nens i nenes que hi treballen i que hi estudien, que hi fan vida, justament perquè s’hi parla amb emocions i des de l’emoció, per què s’escolta a tothom , perquè s’aprèn a escoltar a la natura, perquè s’aprèn a escoltar el silenci, perquè tothom és protagonista.

L’ensenyament és una eina, d’acord, és un instrument per assolir coneixements i aptituds. Però és, sobretot, una manera d’enfrontar-se a la vida. Cada escola té el seu funcionament, el seu ideari, el seu llibre blanc. Cada escola té la seva manera de fer. Nosaltres volem que amb la nostra actitud, els nostres alumnes puguin aprendre a valorar el que és important i transcendent, a partir de l’experiència del dia a dia. És un desig ambiciós, però que s’aconsegueix amb la rutina, amb el sistema, amb la dedicació quotidiana.

El creixement del Bosc de la Pabordia – fins a abastar tots els cicles de Primària – ha significat un augment de professorat i d’alumnes, amb tot el que això suposa, però es manté viu aquell impuls inicial, una alè que s’ha transmès a l’ADN de l’escola. D’aquí en surten projectes imaginatius, una docència basada en l’experimentació i el treball comunitari i una manera molt pròpia de fer front als reptes educatius del segle XXI.

En el Bosc de la Pabordia, com en totes les escoles, hi ha espai per al garbuix, per a la disbauxa, per a l’aprenentatge dinàmic. Però estem oberts a totes les iniciatives que s’engloben en el marc global de l’educació, tot aquella nova experiència que transmeti coneixement, habilitats i valors als alumnes. És per això que apostem, com a col•lectiu, per un moment per a la reflexió. Des de la pròpia aula, des de la lectura individual. Aprenentatge també pausat i amb criteri. I aquí, en aquesta idea de silenci, d’interiorització, de saber aprofitar les sinèrgies de cada alumne per a un engrandiment personal, tenim coses a dir. Silencis que parlen. Silencis que ens ajuden a descobrir nous mons, els interiors, per transmetre’ls després a la comunitat educativa

És justament el que deia Carles Riba en un poema:

– “La vida passa, i l’ull no es cansa d’abocar imatges clares dintre del cor.” –

L’escola potser també és això: UNA IMATGE CLARA DINS DEL COR!

 Permalink  Activitats d'escola  Comentaris tancats a
oct. 042017
 

2 D’OCTUBRE DE 2017

Avui és un dia trist, sentim pena. Però de cap de les maneres podem permetre que dins del nostre cor hi entri l’odi i la por. Cap d’aquests dos sentiments són portadors de pau. Creiem fermament en el respecte, el diàleg i la democràcia.

Des de l’escola hem volgut mostrar el nostre rebuig a la violència. A les 12 del migdia hem sortit tots al pati de l’escola i hem llegit les paraules que va pronunciar en Pau Casals a l’ONU el dia 24 d’ctubre de 1971, seguidament hem escoltat el Cant dels Ocells.

1